pedestrian-crossing-202858_1280_800_400Zrenjanin-Na teritoriji srednjeg Banata preduzeće „Vojvodinaput“ ad Zrenjanin prezentovala je plan i najavila početak rada zimske službe na održavanju saobraćajnica. U pitanju su magistralni putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta koje će radnici i mehanizacija „Vojvodinaputa“ održavati od 15. novembra, pa do 31. marta naredne godine.

Smotri mehanizacije zimske službe i radnom sastanku pred početak sezone prisustvovali su, uz pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina, predstavnici „Vojvodinaputa“, na čelu s direktorom Aleksandrom Petkovićem, kao i predstavnici Policijske uprave Zrenjanin – saobraćajne policije, Vatrogasno-spasilačkog bataljona MUP Srbije u Zrenjaninu i JP „Putevi Srbije“. Tom prilikom naznačeno je da je mehanizacija zrenjaninskog preduzeća spremna za početak rada, da je obezbeđeno blizu 800 tona soli i 500 tona kamenog agregata, te da će se održavanje puteva sprovoditi sa punktova u Zrenjaninu, Perlezu i Banatskom Dvoru. Mehanizacija obuhvata 10 kamiona sa posipačima i plugovima, tri utovarivača, dva grejdera, tri kamioneta i jedan dozer, a na raspolaganju su i po dva dodatna kamiona i rovokopača.

Predstavnici „Vojvodinaputa“ predočili su i koje saobraćajnice pripadaju određenim prioritetima održavanja i čišćenja, u slučaju snežnih padavina.
Prvi prioritet su putevi Žabaljski most-Zrenjanin-Srpska Crnja, Melenci-Zrenjanin-Čenta i Zrenjanin-Sutjeska. Drugi prioritet je put od mosta na Tisi kod Titela-Perlez-Farkaždin, dok su putevi trećeg prioriteta Vojvoda Stepa-Srpski Itebej-Međa, Novi Bečej-Melenci, Bašaid-Banatsko Karađorđevo, Žitište-Torak-Srpski Itebej, Ečka-Orlovat-Uzdin, Čenta-Baranda, Toba-Nova Crnja i Torak-Krajišnik. Radi se o mreži saobraćajnica u ukupnoj dužini od 300 kilometara, od kojih prvom prioritetu pripada 145 km – čulo se na današnjem sastanku.

Predstavnici svih relevantnih institucija, uključenih u rad zimske službe na održavanju saobraćajnica, svaka u svom domenu, tokom sastanka razgovarali su o međusobnoj koordinaciji i operativnom delovanju, kao i o mogućim situacijama na terenu koje mogu nastati tokom vremenskih nepogoda i postupanju u takvim slučajevima.

 

Izvor:Grad Zrenjanin