hammer-719066_1920_800_600Politika- Gradski odbor SRS Zrenjanin želi ovim putem da obavesti građane opštine Zrenjanin da je 20. novembra 2016. godine uspešno održana tribina povodom ostvarivanja prava ratnih veterana. Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali na velikom odzivu, gde je svakako pokazana rešenost da samo ako smo jedinstveni možemo da ostvarimo cilj. Na tribini je govorio između ostalih i advokat Srđan Aleksić, pravni zastupnik srpskih veterana pred sudom u Strazburu, kao i pred sudovima u Srbiji.

Svedoci smo da su naši mediji preneli da je žalba pred sudom u Strazburu odbijena, što svakako nije istina, nego je na zahtev pravnih zastupnika Republike Srbije predmet vraćen na odlučivanje pred pravosudne organe Srbije, uz obrazloženje da je u međuvremenu donešen Zakon o zabrani diskriminacije. Svi znamo da je pravda spora, ali je dostižna, ne smemo da gubimo veru u sebe i želju za pravdom i istinom, jer bi na taj način slali lošu poruku našoj deci, kao i budućim generacijama. Takođe, želim da podsetim sve građane opštine Zrenjanin da je akcija evidentiranja svih učesnika rata i potpisivanje peticije za ostvarivanje prava i prinadležnosti u toku, do sada smo evidentirali preko 3000 boraca i skupili preko 5000 potpisa. Rezultati akcije su dobri, ali nisu konačni jer znamo da nismo prvenstveno evidentirali sve borce, što nam je neophodno kao odborničkoj grupi u lokalnom parlamentu, a radi iznošenja relevantnih podataka, što naravno umanjuje šanse vladajućem režimu da odbije naš predlog, nego naprotiv stvara preduslove za pozitivno rešenje.

O evidentiranju i prikupljanju potpisa za peticiju u MZ, kako na teritoriji grada tako i u naseljenim mestima, bićete informisani putem obaveštenja na oglasnim tablama i vidnim mestima. Prostorije GO SRS Zrenjanin u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića 19/6 u Zrenjaninu su otvorene od 7 do 13 časova svakog radnog dana. Svi zainteresovani građani su dobrodošli da svojim potpisom podrže našu inicijativu, jer samo jedinstveni možemo da dođemo do željenog cilja. Postoje samo dva dana u godini kada se ne može ništa uraditi, jedan se zove juče a drugi sutra, zato je danas pravi dan da radite i učinite ono u šta verujete zarad boljeg sutra.

Sve potrebne informacije možete dobiti na telefone: 023/511-668 i 064/1683879. zarad boljeg sutra.