grupna_800_532Zrenjanin- U Baroknoj sali Gradske kuće,danas je održan tradicionalni novogodišnji svečani koktel na kojem je dodeljeno najviše gradsko priznanje – Nagrada grada Zrenjanina za 2016. godinu. Domaćini svečanosti bili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović.

 

Na samom početku uvažene goste pozdravio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, a zatim je nastupio dečiji hor Kulturnog centra.

ceda-nagrada_800x532  hor_800x532

 

Pojedinačne nagradu dobili su:

krestic_800x532 Prof. dr Vasilije Đ. Krestić,
akademik, doktor istorijskih nauka;
Nagradu je dobio za kapitalan naučno-istraživački rad, stvaralaštvo i sveukupnu javnu delatnost u oblasti nacionalne istorije, višedecenijsko zalaganje za duhovno, kulturno i svekoliko jedinstvo srpskog naroda na svim prostorima, i kao dobrotvor i zadužbinar.

 

 

 

varadi_800_532 Prof. dr Tibor Varadi,
akademik, doktor pravnih nauka;
Nagradu je dobio za izuzetan doprinos razvoju pravnih nauka, posebno u oblasti međunarodnog privatnog prava, međunarodne arbitraže i manjinskih prava, za uspešno zastupanje naše zemlje u međunarodnim sporovima, i kao darodavac dragocene arhivske građe i legata Gradu Zrenjaninu.

 

dr_800_532– Dr Radmila Petrin,
lekar specijalista medicine sporta;
Nagradu je dobila za dugogodišnji rad u oblasti sportske medicine i doprinos razvoju te specifične medicinske grane u Zrenjaninu, kao jedan od osnivača savremene ambulante u našem gradu u kojoj se godišnje pregleda preko 4.500 sportista iz 90 klubova.

 

laslo_800_532– Laslo Šuranji,
Istaknuti sportista, paraolimpijski šampion, takmičar Streljačkog kluba za osobe s invaliditetom „Olimp“ Zrenjanin;
nagradu je dobio za postignute sportske rezultate, dve osvojene medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i za doprinos razvoju sporta za osobe s invaliditetom.

 

radovancev_800x532

– Mr Živanko Radovančev,
Istaknuti privrednik, duže od tri decenije uspešan rukovodilac preduzeća “Mlekoprodukt” AD;
nagradu je dobio za doprinos razvoju poljoprivrede regiona – industrije prerade mleka i ukupan doprinos lokalnom ekonomskom razvoju.

 

 

 

vojska_800_532Kolektivnu nagradu dobili su:

– Garnizon Vojske Srbije – Komanda za razvoj Banatske brigade Zrenjanin;
Nagradu je dobio za doprinos afirmaciji Grada Zrenjanina, kroz organizaciju i održavanje proslave Dana Vojske Srbije i Dana pobede i za ukupne aktivnosti u našem gradu tokom 2016. godine.

 

 

gomex_800_532

 

– Kompanija „Gomeks“ doo Zrenjanin;
Nagradu je dobila za postignut domet jednog od najvećih poslodavaca i gradske kompanije sa velikim obimom realizovanih i planiranih investicija u Zrenjaninu i širom Srbije.