naslovna_800_532Zrenjanin-Kompaniji “Remondis Medison” danas je Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić uručio dozvolu za skladištenje opasnog i neopasnog medicinskog i farmaceutskog otpada.

Kompanija “Remondis Medison” je lider u očuvanju životne sredine u svojoj oblasti, a posebno se ističe u poštovanju zakonske regulative, inovativnosti i obučenosti svoga kadra. 2013. godine otvoren je nov pogon za tretman medicinskog otpada koji se nalazi u Zrenjaninu na lokaciji Industrijske zone jugositok. Opremljen je najsavremenijom opremom, prvom  u regionu za bezbedan tretman infektivnog otpada. U prvoj fazi kompanija je zaposlila 15 mladih Zrenjaninaca.

radna_800_532–Idući  susret otvaranju poglavlja 27, Republika Srbija je dužna da uloži u upravljanje otpadom i otpadnim vodama 10,6 milijardi evra. Ako znate kakav nam je budžet u državi i kojim novcem raspolažemo, onda vam je jasno da je jedna ovakva investicija od strane nemačke kompanije “Remondis Medison” dobro došla u Srbiji –rekao je  Vladimir Galić.

 

dsc_2108_800_532U zrenjaninskom pogonu tretira se 350 tona infektivnog otpada na godišnjem nivou, od ukupno 6.000 tona, koliko se generiše na domaćem tržištu. Ovaj otpad izuzetno je opasan i za građanstvo i za zaposlene u zdravstvenim ustanovama. Nakon tretmana u našim pogonima postaje potpuno bezopasan i odlaže se na deponijama u posebnim kasetamai posebnim vozilima – rekao  je izvršni direktor kompanije “Remondis Medison” Bojan Sudare. 

 

dsc_2102_800_532  dsc_2103_800_532

Kompanija “Remondis Medison” je članica „Rethmann“ grupacije. „remondis“ je najveća Nemačka kompanija u svetu  sa godišnjim obrtom od preko 13 milijardi evra. Servisiraju preko 10 miliona klijenata u svetu.

dsc_2113_800_532–  Dobili smo novog investitora u industrijskoj zoni i to renomiranog. Lokalna administracija će pokušati da ubrza sve procedure prilikom dobijanja neophodne dokumentacije za izgradnju novih investicija. Hoćemo da industrijsku zonu dodatno opremimo, tako da već pravimo projekat za rasvetu, a pošto su i sami ulazi i izlazi u zonu problematični  planiramo izgradnju dve nova kružna toka u 2017. godini – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.