mocart_800_450Zrenjanin- Portal ZRklik i Kulturni centar Zrenjanin poklanjaju kartu za koncert Novog simfonijskog orkestra „Makris“ i hora „Orfelin“ iz Novog Sada , koji će biti održan u utorak 6. decembra. 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to do sada niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrklik.rs, a zatim da ovaj tekst podelite sa našeg na Vaš Facebook profil pod opcijom javno (public). Ime dobitnika objavićemo sutra.

Povodom obeležavanja 225. godišnjice od  smrti Volfganga Amadeusa Mocarta  6. decembra, sa početkom u 20 časova, Novi simfonijski orkestar „Makris“ i hor „Orfelin“ iz Novog Sada izvešće Mocartov velelepni „Rekvijem“ u d-molu, sa najpoznatijim Zismajerovim završetkom u Kulturnom centru Zrenjanina.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 500 a za đake – 300 dinara.

Solisti Nove beogradske opera su: Ana-Marija Brkić (BiH/Austrija), Dragana Popović (Zrenjanin), Robero Jakini Virđili (Italija) I Sreten Manojlović (Srbija/Austrija), a dirigent je Predrag Gosta (SAD/Srbija).

rekvijem_800_270U prvom delu programa, povodom 260. godišnjice od rođenja (1756.) izvešće se kompozicije koje slave život ovog kompozitora – uvertira iz opere „Lućo Sila“, motet „Exsultate, jubilate“ i uvertira iz opere „Figarova ženidba“, a u drugom delu koncerta izvešće se „Rekvijem“.

U Beču, 5. decembra 1791. godine svet je napustio jedan od najvećih kompozitora svih vremena – Volfgang Amadeus Mocart.