naslovna-sa-rotacijom_800_532Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgoda, od toga, jedna sa povređenim licima i dve sa materijalnom štetom.U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teško povređeno, a jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 310.000,00 dinara.

 

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 15 učesnika u saobraćaju i izdata su 64 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 6 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1.20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga 2 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da ovaj period karakteriše pojava magle, kiše, poledice i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.