fabrika2_800_366Zrenjanin- U petak je iz kruga JKP „Vodovod i kanalizacija“, gde je bila smeštena, na gradilište postrojenja za prečišćavanje pitke vode preneta oprema za reveznu osmozu i postavljena na temeljnu ploču budućeg objekta za smeštaj opreme za reverznu osmozu i ultrafiltraciju. Ostatak opreme, koji je planiran da bude smešten u pomenutom objektu, biće prenet nakon završetka radova na postavljanju čelične konstrukcije objekta i njegovog zatvaranja.

fabrika3_800_534Na bazenu za prijem sirove vode tokom vikenda izbetonirana je krovna konstrukcija bazena na koju će u narednim danima biti postavljena limena pokrivka.
Uz bazen pitke vode nastavljeni su radovi na izgradnji mašinske sale, odnosno objekta za smeštaj pumpi za sva hidraulična kretanja vode unutar samog postrojenja za prečišćavanje vode i potiskivanje vode iz bazena u gradsku mrežu. Izlivena je temeljna ploča budućeg objekta, završeni su pripremni radovi za betoniranje zidova i u toku današnjeg dana oni će biti i izbetonirani.

fabrika1_800_358Podsećamo, svi zainteresovani mogu uživo pratiti izvođenje radova na postrojenju za prečišćavanje pitke vode preko dve kamere koje su postavljene na gradilištu, a čiji se video strimovi nalaze na sajtu grada Zrenjanina.