Foto: http://www.ossrb.org

Sport – Ana Sarić (1) iz Lazareva brani boje zrenjaninskog superligaša MD-a i već je nastupala za prvi tim, a nedavno je dobila poziv od selektora kadetske reprezentacije Jove Cakovića da brani boje državnog tima.  Već na prvom nastupu ona i njene saigračice su odigrale kvalifikacioni turnir za prvenstvo Evrope u Rigi  i sa ubedljivim pobedama uspele da se kvalifikuju na završni turnir. Tim povod razgovarali smo sa Anom o njenim utiscima povodom nastupa u reprezentaciji kao i o planovima za budućnost.

Ana sve čestitke, učestvovala si na kvalifikacionom turniru za kadetsko prvenstvo Evrope gde je Srbija ostvarila pobedu i plasman na završni turnir. Kakvi su tvoji prvi utisci i viđenje same reprezentacije?

 

– Prvo bih da se zahvalim svojim saigračicama, treneru   „MD Zrenjanin“ Dejanu Desnici koji dosta radi sa mnom, ima strpljenja za mene,  zbog kojeg sam napredovala i  naravno tek ću da napredujem. Pripreme kadetske reprezentacije Srbije održale su se u Staroj Pazovi, počele su 27. decembra, a trajale  su do 12. januara. Svaka devojka je davala svoj maksimum, trenirale smo dvaput dnevno sa trenerom Jovom Cakovićem, da bi dvanaestog januara otputovale u Rigu gde smo imali tri utakmice. Prva utakmica je bila sa Crnom Gorom, druga sa Ukrajinom i treća sa Letonijom, sve ove utakmice smo pobedili sa ubedljivim rezultatom  3:0 i  time se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo koje će se održati od 1. do 9. aprila u Holandiji.

Kakav je osećaj nastupati za državni tim i slušati intoniranje himne?

– To je poseban trenutak, pre svega jako lepo iskustvo, mislim da bi svaka devojka poželela da bude u dresu Srbije i da nosi grb, stvarno divan osećaj za poželeti svakome.

-Planovi za budućnost?

Ovaj uspeh mi je motivacija za dalji rad i trud. Neću odustajati i težim ka najvišim ciljevima koje ću vremenom ispuniti.

Pored Ane Sarić treba napomenuti da za kadetsku reprezentaciju Srbije nastupa i Rada Perović iz Kleka, koja je u uzrastu pionira osvojila treće mesto na Balkanskom prvenstvu.

Navijamo za naše devojke i nadamo se da će nas obradovati sa nekom od medalja sa predstojećeg Evropskog prvensta.