Zrenjanin- Prezentacija novog ciklusa nacionalnog programa “Pokreni se za posao” koji pomaže pokretanje malih i porodičnih preduzeća širom Srbije, održaće se narednog utorka, 17. januara 2017. godine, u 12 časova, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu. Prezentaciji mogu prisustvovati sva zainteresovana lica koja tek planiraju da pokrenu sopstveni posao ili oni koji imaju već registrovan posao koji žele da unaprede.

Program “Pokreni se za posao” sprovodi NVO ENECA iz Niša u saradnji i uz finansijsku podršku kompanije “Filip Moris”. Program se uspešno realizuje još od 2009. godine i u okviru njega je do sada podržano 606 klijenata iz cele Srbije iz oblasti poljoprivrede, zanatstva, proizvodnje i usluga.

Kroz program “Pokreni se za posao” dodeljuju se bespovratna sredstva u vrednosti od 250.000 RSD za kupovinu opreme za pokretanje i/ili unapređenje sopstvenog biznisa, kao i stručne i poslovne obuke za klijente i savedodavna pomoć ekonomskih stručnjaka koji će ih uputiti u osnove malog preduzetništva.

Za sedam godina realizovanja programa “Pokreni se za posao” podržani su preduzetnici iz 114 gradova i opština, pri čemu je iz Zrenjanina pristiglo 167 prijava, a podržano je 9 preduzetnika.

Na ovom mestu može se preuzeti prijavni formular “Pokreni se za posao”, kao i saopštenje za javnost povodom otvaranja konkursa “Pokreni se za posao”.

Konkurs je otvoren od 25. oktobra 2016. godine do 31. januara 2017. godine. Detaljnije informacije o konkursu, načinu prijavljivanja kao i sam prijavni formular za konkurs mogu se naći i na sajtovima www.pokrenisezaposao.rs i  www.eneca.org.rs