Foto: Stevica Cvetinov

Zrenjaninu- Sedmočlana porodica Stojković iz Zrenjanina juče poslepodne ostala je bez krova nad glavom kada im je u stravičnom požaru posle 17 sati izgorela kuća koja se nalazi u Grobljanskoj ulici 8b u Zrenjaninu. Mnogočlana porodica od petoro dece od kojih je četvoro maloletno, ostalo je bez doma usled nesreće koju su izazvale neispravne instalacije.

U trenutku izbijanja požara u kući se nalazila majka Gordana Stojković sa bratom Goranom i sa dvoje maloletne dece.

-Bilo je strašno, sedeli smo u kući i ložili vastru. Sedeli smo u bratovljevoj sobi i gledali televizor, odjednom začuli smo kao pucketanje i kada je brat podigao glavu video je da plafon puca. U tom momentu sam uhvatila decu i umotala ih u ćebe i tako istrčala u dvorište. Vatra je već uhvatila prednji deo kuće, bilo je strašno- priča nam uznemirena majka Gordana.

Vatrena stihija u kojoj su izgorele tri sobe, kupatilo i hodnik, iza sebe nije ostavila ništa. Sva njihova imovina, nameštaj i lične stvari izgoreli su i pre nego što je ekipa Vatrogasne jedinice uspela da zaustavi požar kako se ne bi dalje širio.

– Celu noć nisam spavala, ne mogu da verujem šta nam se dogodilo-očajna je samohrana majka Gordana. Kroz suze kaže da su ostali bez ičega, bez garderobe, nameštaja, posteljine.

-Ništa više nemamo sve nam je izgorelo. Samohrana sam majka nigde ne radim, sad opet sve iz početka, ne mogu da zaboravim taj stravičan prizor-kaže nam majka.

Gordanin otac Velimir Stojković boravio je u drugom delu kuće koji je odvojen od njihove i na svu sreću nije povređen. Komšije koje svoju tugu dele sa porodicom za koju samo imaju reči hvale, kažu da se sve dogodilo u samo nekoliko minuta. Prvi komšija Stevica Cvetinov priskočio je odmah u pomoć.

-Pozvali smo Vatrogasnu ekipu i policiju ali nažalost sve je izgorelo dok su stigli. Bilo je strašno. Ovo je velika tragedija za poštenu i divnu porodicu- rekao nam je Stevica. On ovom prilikom apeluje na sve dobre ljude da pomognu porodici Stojković koja je privremeno zbrinuta u jednom zrenjaninskom naselju. Porodici je privremeno pomogla firma „Dreksmajer“ u kojoj radi Gordanin brat, ali su mališani ostali bez garderobe i osnovnih stvari neophodnih za život. Najstarija dvanaestogodišnja devojčica Gina sa sestrom Ivanom (6) i braćom Vukom (3) i Veljom (10) ostali su bez igračaka, školskog pribora i garderobe.

Na mestu nesreće ubrzo je došla policija koja je obavila uviđaj, te će se nakon detaljne istrage saznati šta je tačan uzrok ovog nemilog događaja.

Mole se svi ljudi dobre volje da pomognu samohranoj majci Gordani kojoj je svaki vid pomoći mnogo znači. Za sada jedina i najveća briga su maloletna deca kojima je neophodna garderoba, odeća i obuća kao i školski pribor.

Broj žiro računa na koji se može uplatiti donacija je: 250-2170070131500-69 na ime Gordaninog oca Velimira Stojkovića.

                                                                                                                                                                                                                                                          Dragana Ivanić