Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga jedna sa povređenim licima i dve sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 240.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna i neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdato je 68 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 9 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljava vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 7 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog bog tehničke neispravnosti.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da ovaj period karakteriše pojava magle, kiše, snega, poledice i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju, a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.