Da Grad Zrenjanin ulaže u školski sport, potvrda stiže i iz Melenaca, gde su završeni radovi na renoviranju fiskulturne sale u okviru OŠ „Boško Vrebalov“ i u potpunosti obnovljena oprema namenjena nastavi fizičkog vaspitanja.
Prilikom današnje posete, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je naglasio da se izgradnja novih ali i rekonstrukcija postojećih sportskih objekata nastavlja i u 2017. godini, “Ulažemo značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, pored rekonstrukcije sportske hale “Medison” i otvaranja tri sportska doma u selima, nastojimo da adaptiramo već postojeće objekte kako bi deci približili kako školski sport, tako i različite trenažne procese u seoskim sredinama.“
Za renoviranje fiskulturne sale u Melencima i nabavku opreme za nesmetano odvijanje časova fizičke kulture uloženo je milion i šezdeset šest hiljada dinara, a sredstva su izdvojena budžetom Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport . Sa gradonačelnikom Janjićem i njegovim saradnicima u poseti je bio i Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Vladimir Batez.

“U okviru programa razvoja sporta u AP Vojvodini, jedan od prioriteta je razvoj i obnova sportske infrastrukture, kako bi se što više dece uključilo u sistem sporta. Zadovoljstvo je videti još jedan uspešno realizovan projekat, pre svega na radost svih učenika, a Zrenjanin je deo pozitivne strategije u sveobuhvatnom programu razvoja sporta u Vojvodini”, zaključio je Batez.
“Osnovna škola „Boško Vrebalov“ u Melencima je najveća škola, u poređenju sa ostalim seoskim sredinama na teritoriji Grada Zrenjanina, pa je tako danas pohađa 467 učenika, od kojih 64 prvaka i ovakva ulaganja su od nemerljivog značaja za učenike”, istakao je direktor škole Aleksandar Ludoški i dodao da nakon više od jedne decenije učenici imaju priliku da budu deo kreativnije nastave fizičkog vaspitanja, a nastavnicima će biti u potpunosti omogućeno sprovođenje nastavnog plana i programa.

U delegaciji Grada Zrenjanina koja je danas posetila školu u Melencima, uz gradonačelnika Janjića, bili su i njegov pomoćnik Dragan Ćapin, članovi Gradskog veća Slaviša Vlačić i Pero Pilipović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Simo Salapura i predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Rajko Petrović.

 

Izvor:Grad Zrenjanin