Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, od kojih šest sa povređenim licima i tri sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama pet lica je zadobilo teške telesne povrede, a trinaest lica je lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 1.012.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – četiri, neustupanja prvenstva prolaza – dve, nepropisnog preticanja – jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna i nekretanja vozilom uz desnu ivicu kolovoza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdata su 73 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 9 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 10 vozila, od toga 8 vozila zbog tehničke neispravnosti i 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da ovaj period karakteriše pojava magle, kiše, snega, poledice i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju, a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.