U Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici održan je tradicionalni, šesnaesti po redu „Festival ljubavi i vina“, koji je ove godine okupio više od stotinu izvođača i mnogobrojnu publiku. Kao zvezda večeri nastupila je legendarna pevačica šlagera Beti Đorđević.

Ovogodišnji generalni pokrovitelj Festivala bila je kompanija GOMEX. Naša kompanija predstavila se i vinom „Šešir nakrivi“, robnom markom vina kojom se ponosimo. Gosti i učesnici Festivala su, nakon degustacije, imali samo reči hvale za „Šešir nakrivi“, dok su subotički enolozi dali vrlo visoke ocene našem vinu.

Kao uvertira u ovogodišnji festival, koji se tradicionalno održava na Svetog Trifuna i Svetog Valentina, u Vestibilu Gradske kuće otvorena je retrospektivna izložba fotografija „Naših prvih 15 festivala“. Reč je o radovima subotičkih fotografa koji su obeležili minule festivale.

   

Uz već poznate pevače mnogi mladi talenti koji su nastupili na ovom Festivalu su u međuvremenu postali zvezde, a to su Dušan Svilar, Saša Babić, Mirna Radulović… Nastupili su horovi „Veselice“, „Adađo“, Ženski omladinski hor Maćaša Murenjija, Robert Đivanović, tamburaši Josipa Mataka i mnogi drugi, koje publika voli i ceni.

Svojom čuvenom pesmom „Počnimo ljubav ispočetka“ pečat na ovogodišnji festival stavila je Beti Đorđević.