Zrenjanin- Gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću danas je na svečanosti u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu uručen ugovor o dodeli sredstava Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, u iznosu od 24,3 miliona dinara, namenjenih izgradnji atmosferske kanalizacije u Bosanskoj ulici u Zrenjaninu. Ugovor su gradonačelniku Zrenjanina uručili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

Zrenjanin je jedna od 39 jedinica lokalne samouprave i 11 zdravstvenih ustanova u Vojvodini kojima je danas, za 68 projekata, opredeljeno 1,4 milijarde dinara. Zrenjanin je za bespovratna sredstva aplicirao na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, sprovedenom u toku januara u sedam različitih segmenata.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je prilikom dodele ugovora na činjenicu da je i u prethodnom šestomesečnom periodu Pokrajinska vlada za gotovo svih 45 opština na teritoriji Vojvodine izdvojila 1,8 milijardi dinara. On je dodao da je od ogromnog značaja i da očekuje od opština i institucija koje su danas dobile sredstva da budu odgovorne i efikasne u realizaciji projekata, kao i to da projekti treba da budu završeni do kraja godine da bi se već sledeće moglo krenuti u realizaciju novih. Predsednik Mirović je istakao važnost politike okupljanja oko projekata i rekao da sinergija zajedničkog rada lokalnih samouprava, pokrajinske i republičke vlade donosi i bolji rezultat.

Prema rečima Nedeljka Kovačevića, direktora Uprave za kapitalna ulaganja, sredstva su opredeljena dobrim projektima čiji je cilj smanjenje jaza između razvijenih i nerazvijenih opština u Vojvodini. Kovačević je dodao i da je Uprava za kapitalna ulaganja pouzdani partner lokalnim samupravama i pozvao lokalne samouprave da buduće projekte pripremaju pažljivo, kako bi se Vojvodina ravnomerno razvijala i kako bi se pođednako ulagalo u sve oblasti.

Projekat izgradnje atmosferske kanalizacije u Bosanskoj ulici u Zrenjaninu, na teritoriji Mesne zajednice “Žarko Zrenjanin” od značaja je ne samo za građane u toj ulici, koji imaju velikih problema sa odvođenjem površinskih voda, već i za sve naše sugrađane koji tu ulicu koriste kao najkraću sponu od Ulice Žarka Zrenjanina ka Gradnulici. Rok za realizaciju ovog projekta je 1. septembar ove godine.

 

Izvor: Grad Zrenjanin