Zrenjanin- Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Predrag Bodiroga obišli su danas radove na sanaciji havarije na kanalizacionoj mreži u Ulici Radnoti Mikloša.

Havariju je izazvalo urušavanje putne površine, zbog čega je saobraćaj, iz tehničkih i bezbednosnih razloga, u jednom delu pomenute ulice bio u prekidu od 4. septembra. Kompleksni radovi su, inače, započeti prošle nedelje i očekivanja su da će biti završeni u narednih desetak dana.

– U pitanju su zahtevni radovi, zbog kojih radnici rade na dubini od blizu šest metara, i bilo je potrebno određeno vreme za njihovu pripremu. Zahvalio bih se sugrađanima na strpljenju i razumevanju i izvinio bih se svima onima koji su eventualno imali neprijatnosti zbog priprema za izvođenje radova – poručio je gradonačelnik Salapura.

 

On je podsetio da grad Zrenjanin ima ozbiljnu kanalizacionu mrežu, koja je građena po etapama, i čija je ukupna dužina 300 kilometara. Ova mreža ima oko 25.000 priključaka i 4.500 slivnika.
– Prosto je nemoguće da stalno sve funkcioniše u najboljem redu, pogotovo ako uzmemo u obzir i činjenicu da se na godišnjem nivou evakuiše oko šest miliona kubika otpadnih voda i kišnice – istakao je Salapura.

Gradonačelnik je podsetio da su ovih dana u toku, ili su završeni, i radovi na vodovodnoj mreži kod podvožnjaka u naselju Berbersko, zatim kod nadvožnjaka na Bagljašu i u Maloj Americi.
– Lično ću insistirati da se ti radovi što pre završe, kao i da u narednom periodu imamo još funkcionalnije ekipe kada su u pitanju ovakvi poslovi. Želimo da unapredimo celokupan sistem u gradu – poručio je Simo Salapura.

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Predrag Bodiroga je podsetio da je do obustavljanja saobraćaja u Ulici Radnoti Mikloša došlo zbog urušavanja putne infrastrukture. On je dodao da se na početak radova čekalo duže, jer su morali da budu sprovedeni određeni postupci, kao što je izrada elaborata, i ispoštovani svi zakonski propisi.
– Sve to je zahtevalo određeno vreme. Najvažnije je da su radovi počeli i očekujem da će u narednih desetak dana biti i okončani. Paralelno sa radovima na sanaciji havarije, JKP „Vodovod i kanalizacija“ će sprovesti i radove na potpunoj reparaciji crpne stanice koja se nalazi u pomenutoj ulici, a kojoj pripada i kanalizaciona mreža na kojoj se sanira havarija. Ova crpna stanica je izgrađena 1984. godine i odavno je zahtevala ozbiljniju rekonstrukciju, kao i deo mreže u Ulici Radnoti Mikloša. Ona je od velikog značaja jer se preko nje prikuplja fekalna i kišna kanalizacija sa teritorije više od polovine grada. Mislim da ćemo sada za jedan duži period rešiti ovaj problem – naglasio je Bodiroga i dodao da je vrednost radova 11,8 miliona dinara.

Nakon završetka svih navedenih radova Ulica Radnoti Mikloša biće ponovo otvorena za saobraćaj.