Zrenjanin- Grad Zrenjanin u saradnji sa Turističkim centrom grada Zrenjanina na 39. Međunarodnom turističkom sajmu, predstavio je turističke potencijale grada Zrenjanina. Pod sloganom „Skoči u Zrenjanin“ naša proslavljena atletičarka Ivana Španović poručila je svima da posete i „skoče“ u Zrenjanin i dobro se provedu.

 

Štand grada Zrenjanina pored mnogobrojnih posetilaca posetili su i Dragan Bjelogrlić, ministar turizma u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić, Zoran Babić, kao i ambasador Alžira u Srbiji Abdelhamid Šebšub, koji je  najavio i skoru posetu našem gradu i predstavljanje alžirske muzike i kulture.

 

  

-Zadovoljstvo mi je što je upravo naš grad sve atraktivniji kao turistička destinacija.Međunarodni sajam turizma mogućnost je predstavljanja svih regija Srbije, pa tako i grada Zrenjanina, otuda i opredeljenje da i ove godine uzmemo učešće na Sajmu. Naša ponuda je veoma široka i sa zadovoljstvom ističem da se iz godine u godinu povećava broj turista koji dolaze u Zrenjanin, da li kao turisti, ili učesnici nekog kongresnog događaja. Takođe, popunjenost smeštajnih kapaciteta je dokaz atraktivnosti našeg kraja, kako za domaće, tako i za inostrane turiste, a posebno nas raduje razvoj agrarnog turizma“, zaključio je Janjić i dodao da je prethodne „Dane piva“ posetilo pola miliona ljudi, a da pritom nije zabeležen ni jedan incident-rekao je na sajmu turizma gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Glumac Milenko Pavlov podsetio je posetioce štanda na jednu od  lepših priča koje pričaju zgrade u centru grada je svakako ona koja je vezana za nastanak pozorišta.

 

Turizam je nadogradnja ukupnog razvoja grada Zrenjanina, kao i delatnost od koje se puno očekuje u 2017. godini, kao i značaj već postojećih, ali i budućih projekata u cilju promocije i unapređenja turizma. Glavna manifestacija je svakako Dani piva koji će se ove godine održati od 28. avgusta do 3. septembra-istakao je direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina.