Zrenjanin- Izvršni direktor održavanja državnih puteva I i II reda u JP „Putevi Srbije“ Zoran Stojisavljević i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas su u Gradskoj kući potpisali ugovor o izgradnji kružnih raskrsnica državnog puta B reda 13, sa obilaznicom oko Zrenjanina i ulicama Pere Dobrinovića i Baranjskom u Zrenjaninu.

 

-Ukupna investiciona ulaganja za ovu godinu iznose oko 460 miliona dinara ispred JP“Putevi Srbije“, a kroz zajednička ulaganja sa lokalnom samoupravom iznose oko 480 miliona. Ono što je prioritet za ovu godinu je izgradnja  dve kružne raskrsnice u Zrenjaninu- rekao je Zoran Stojisavljević.

 

-Počinje se i sa rehabilitacijom putnog pravca Novi sad – Zrenjanin čija je investiciona vrednost 630 miliona, ali radovi koji će se odvijati na teritoriji Zrenjanina iznose 260 miliona dinara- istakao je Stojisavljević.

 

 

Početkom izgradnje puta prema Novom Sadu, počinje nova građevinska sezona u našem gradu. Zadovoljan sam postignutim sporazumom i što smo  naišli na razumevanje  u JP “Putevi Srbije”, jer ćemo njihovim većinskim ulaganjem uraditi dve kružne raskrsnice, jednu na ulasku na obilaznicu na beogradskom putu, koja će biti i novi ulaz u našu industrijsku zonu i drugu na kritičnoj raskrsnici kod autobuske stanice, a  sa rokom izgradnje u 2017. godini rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

Gradonačelnik Janjić najavio je realizaciju još nekoliko manjih projekata za ovu godinu.