Zrenjanin- Načelnica Srednjebanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević,  održala je  danas radni sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, a glavna tema razgovora bila je  popis nelegalno izgrađenih objekata, čiji rok ističe 10. marta.

 

 

Prema podacima sa terena koji stižu svake nedelje, u Srednjem Banatu se očekuje popis još 20.000 nelegalno izgrađenih objekata.

– Proteklih 15 dana obišli samo opštine Novu Crnju, Sečanj, Žitište, evo danas smo u Zrenjaninu, a zatim idemo i u Novi Bečej. U toku je primena Zakona o ozakonjenju, i lokalne samouprave  su se dobro organizovale i privode kraju popis-rekla je  je načelnica Okruga, Snežana Vučurević

 -Na teritoriji grada angažovane su 22 ekipe, popis u samom gradu je skoro završen, a počelo se sa popisom i u naseljenim mestima. Pored lošeg vremena imali smo često, i problem da domaćini nisu bili raspoloženi da prime ekipe u svoja dvorišta, ali svako će legalizacija biti gotova do određenog roka – rekao je gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić.