Zrenjanin- Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić danas su posetili Zrenjanin povodom akcije „Policajac u zajednici“. Na Trgu slobode  predstavljena je policijska oprema i tehnika, nakon čega su se pripadnici policije družili sa građanima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić  prisustvovali su primopredaji motornih vozila i opreme namenjenih reagovanju u vanrednim situacijama  iz IPA projekta prekogranične saradnje Policijskoj upravi Zrenjanin i Vatrogasno-spasilačkom bataljonu.  Policijska uprava dobila je motorna vozila, jedan gumeni čamac sa motorom i laserski radar, dok  je Vatrogasno – spasilački  bataljon dobio dva višenamenska vatrogasna vozila.

  


  

Ministar policije Nebojša Stefanović koji je danas u Zrenjaninu prisustvovao akciji „Policajac u zajednici“  izjavio je da je cilj te akcije, stvaranje većeg poverenja između građana i policije, naglasivši da je saradnja društva i policije veoma bitna u borbi protiv kriminala.

-Zahvaljujem se svima koji su došli na predstavljanje jedinica policije, koje danonoćno rade na bezbednosti građana Srbije.  Zahvaljujem se i Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku Čedomiru Janjiću, jer je MUP-u uručena značajna donacija u vatrogasnim vozilima, kao i opštini Žitište na vozilima. Ovo je odličan primer saradnje Policijske uprave i lokalne samouprave. Na teritoriji Uprave Zrenjanin imamo dobru tendenciju pada opšte stope kriminala od 10,3 %, smanjuje se broj izvršenih krivičnih dela i nemamo ozbiljnije organizovane kriminalne grupe koje mogu da ugroze bezbednost stanovništva. To ne znači da mi ne trebamo da radimo više, već to znači da možete da očekujete više policijskih službenika koje mi danas školujemo. Možete da očekujete više policijskih službenika koji će dežurati u školama i koji će se boriti protiv narko trafikinga, kao i više savremene opreme- rekao je Nebojša Stefanović.

 

 

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas domaćin ministru  unutrašnjih poslova, kao što je i on naveo Zrenjanin je jedan od najbezbednijih gradova u Srbiji, a mi ćemo se  potruditi  da tako i ostane, bezbednost građana je prioritet za nas. Ova donacija je simboličan poklon da se pokaže  dobra saradnja i dobra komunikacija sa Policijskom upravom. Siguran sam da ćemo nastaviti saradnju i obezbediti još opreme za  policijsku upravu i vatrogasno – spasilačku brigadu – rekao je Čedomir Janjić.