Reklama

PRAVI GURMANSKI FESTIVAL U MUŽLJI (VIDEO)

PRAVI GURMANSKI FESTIVAL U MUŽLJI (VIDEO)

Mužlja- Treći po redu “Čvarak fest” danas je održan  na stadionu Lehel u Mužlji. Učešće na ovogodišnjem takmičenju za najukusnije čvarke prijavilo je 34 ekipe.

Takmičari su imali dva sata da od slanine naprave najbolje čvarke. Prvo mesto osvojilo je Udruzenje ljubitelja vina „Sveti Martin“ iz Muzlje.

-Drago mi je što sam pozvan da danas budem član žirija i izuzetna mi je čast. Naši kriterijumi su vrlo jednostavni, svaki čvarak treba da bude dobro pečen, da ima lepu boju, nesme biti gorak ili slaninast, ali mora biti rastresit- rekao je Robert Šervenak, predsednik Udruženja  amaterskih kraljevskih kuvara Vojvodine.

 

Veliki broj posetilaca moglo je da na štandovima  kupi suhomesnate proizvode, rakiju, domaće kolače, kao i da probaju ovčji i svinjski paprikaš.

 

-Danas smo se okupili da sačuvamo običaj pečenja Banatskih čvaraka i slanine. Recept za najbolje čvarke je vrlo jednostavan, potreban je dobar materijal, usuti samo malo vode, bez previše barenja i kad su gotovi samo ih malo procediti- otkrio nam je takmičar Tomislav Subotički iz Novog Miloševa.

 

Na današnjoj manifestaciji posetioci su mogli da vide i  najveću slaninu.

Žiri je bio na „slatkim“ mukama i imao težak zadatak da izabere najbolje čvarke, a kako je to izgledalo  pogledajte u videu:

Osim najboljih čvaraka, takmičari su se nadmetali i u prženju najbolje slanine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Marketing

Vremenska prognoza

loader-image
Zrenjanin, RS
05:25, 20.04.2024.
temperature icon 6°C
blaga naoblaka
Humidity 54 %
Pressure 1010 mb
Wind 6 Km/h
Wind Gust Vetar: 6 Km/h
Sunrise Izlazak sunca: 05:43
Sunset Zalazak sunca: 19:30