Politika- Svedoci smo ovih hladnih zimskih dana, kada građani Zrenjanina i okoline muku muče da prežive hladne dane, po starom dobrom oprobanom receptu po naseljenim mestima opštine se organizuju festivali, hleba i igara. Nažalost vremenske neprilike nisu omogućile koncerte na trgu, ali sad smo se nagledali i nagledaćemo se raznih manifestacija,kobasicijade, čvarkijade, rakijade i ostale tekovine tranzicionog sistema .

Sve je to lepo, ali u uređenim društvima i zemljama. Nažalost, Srbija je daleko od toga. Prosečni građanin, ukoliko je srećan da je zaposlen, muku muči, kako da preživi od plate do plate, te manifestacije, hleba i igara može da vidi samo na tv ekranu. Nažalost, građani koji jedva sastavljaju kraj sa krajem sa praznim novčanicima teško mogu sebi da priušte posete manifestacijama takvog tipa, jedino kao turisti, ali i tu postoji problem zbog loših međugradskih linija ka naseljenim mestima, o kojima smo već pričali. Ono što tišti građane Zrenjanina je nezaposlenost , propadanje velikih fabrika kao što su Radijator, Jugoremedija i mnoge druge. Od invensticija pompezno najavljivanih u kampanjama i dovoćenja istih nema ništa, ili su se izgubili u magli ove duge i hladne zime. No, pred nama su predsednički izbori, te očekujemo novi talas „porasta zaposlenosti“ i nova predizborna obećanja. O računima za grejanje koji su među najskupljima u Srbiji, muzejima piva i fabrici vode ćemo drugom prilikom -rekao je Darko Vujčin, predsednik srednjebanatskog okružnog odbora Srpske demokratske stranke.

Još jednom podsećamo sve prognane i raseljene sa područja bivše SFRJ da ističe rok za prijavu za javni poziv o kome smo obavestili javnost pre nekoliko nedelja.

Ovim putem apelujemo na sve nadležne, da se reši kritična soabraćajnica u Bašaidu, nažalost svedoci smo gubitaka još tri ljudska života. Kružni tok bi bio dobro rešenje koji bi suludim vozačima ograničio brzu vožnju na kritičnoj deonici magistralnog puta Zrenjanin -Kikinda- istakao je Vujčin i poželeo svim građanima Zrenjanina i Srbije, dan državnosti Sretenje Gospodnje.