Zrenjanin- Svakog 15. februara obeležava se Svetski dan dece obolele od raka u gradovima širom Srbije. Zrenjanin je jedan od 37 gradova koji će se 15. februara uključiti u obleležavanje Svetskog dana dece obolele od raka i pridružiti se centralnoj manifestaciji kampanje „I ja se borim!“.

Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

Pozivamo sve sugrađane da  se priključe i da pružanjem podrške omoguće bolje uslove lečenja i veću šansu za pobedu malim superherojima.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u sredu, 15. februara od 12 do 14 časova na platou ispred Vodotornja pripremili su program u znak podrške malim borcima i njihovim porodicama.

Okupljenima će se u ime Grada Zrenjanina obratiti pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

U programu učestvuju:

najmlađi članovi KUD „Đerđef“,

Nemanja Stojšić, Zrenjaninac koji je nedavno imao zapažen nastup u šou programu „Ja imam talenat“,

Klovnica Didi

i prijatelji.

Posetioci će imati priliku da kupe balone, promotivne artikle, a sva sredstva prikupljena tokom akcije biće usmerena na drugu fazu izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.