ZrenjaninDa vrtić „Maslačak“ ima odličnu saradnju sa roditeljima pokazala je još jedna zajednička akcija. Nakon uređenja dvorišta, brojnih radionica za roditelje i decu , sprovedena je zajednička akcija zamena dela stolarije.

-Neki od problema , bili su loša zvučna izolacija i slaba osvetljenost između dve radne sobe. Pored velikog truda, strpljena, dovitljivosti i tolerancije vaspitača, u ovim uslovima najviše su trpela deca. U dve radne sobe boravi oko pedesetero dece, a zbog loše zvučne izolacije sticao se utisak da su svi u jednoj prostoriji.  Na zajedničkom roditeljskom sastanku roditelji su izglasali da reše ovaj višedecenijski problem i omoguće kvalitetniji vaspitno-obrazovni rad. U nedostatku sredstava, organizovali smo i skupljanje pet ambalaže, koju su podržali roditelji i mesna zajednica „Nikola Tesla“. Sredstva od pet ambalaže su neznatna, ali buđenje svesti kod dece o očuvanju prirode i reciklaži je veća dobit. Istovremeno uz skupljanje pet ambalaže skupljamo i čepove koje ćemo distribuirati udruženju „Čep za hendikep“- rekla je glavni vaspitač, Dragana Baždar.

  

-Nakon nekoliko meseci i velikog truda roditelja, i pomoći nekoliko ljudi dobre volje uspeli smo da završimo još jednu akciju. Za ovu akciju su čuli i pomogli da se privede kraju Goran Fijat direktor Čistoće i Zelenila, Tamara Jocić, Snežana Sikimić vlasnica igraonice „ČAROLIJA“ i Ljubica Kovačević vlasnica Centra za edukaciju „BIG BEN“ i ovom prilikom im se i javno zahvaljujem. Zahvaljujem se roditeljima iz vrtića „Maslačak“ na volji, trudu i izdvojenim sredstvima bez kojih ne bi uspeli rešiti ovaj problem. . Bitno je pomenuti da su u samoj organizaciji i privođenju ove akcije kraju, najviše učestvovali roditelji iz pripremne grupe za polazak u školu, vrtića „Maslačak“-istakla je Dragana Baždar.