Zrenjanin- U Kristalnoj dvorani danas je svečano otvoren  7. međunarodni tekvondo kup “Zrenjanin open” na kojem učestvuje preko 600 učesnika iz 11 zemalja i 54 kluba. Takmičenje je organizovalo TK Zrenjanin uz podršku lokalne samouprave, Sportskog saveza Zrenjanina i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

 

 

 

 -Zrenjanin je ovih dana centar sportsih dešavnja u državi. Velika nam je čast da se ovog vikenda održao međunarodni đudo turnir i da se danas održava tekvondo kup „Zrenjannin open“, a bili smo i domaćini međunarodnog seminara za borilačke  sportove i veštine. Ono što je veoma važno istaći jeste da je naš grad 14. marta domaćin vaterpolo utakmice reprezentacije srbije i reprezentacije nemačke- rekao je pomoćnik gradonačelnika, Simo salapura.

 

 

  

-Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je prepoznao značaj ovog međunarodnog turnira i pružio podršku. Sa njima smo od samog početka, a tako će biti i dalje. Suština je da se što više dece bavi sportom, a ovo je jedan od načina da pozovemo svu decu koja trenutno ne bave sportom, a imaju volju i želju. Tu smo da da pomažemo ovakve manifestacije i da zajedno postižemo rezultate – istakao je  zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Ljubomir Stanisavljev.

 

 

Za pehare i medalje takmiče se sportisti iz BiH, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Albanije, Rumunije, Crne Gore, Republike Srpske, Grčkae i Srbije. u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji.