Zrenjanin- Udruženje nautičara Dunavski propeler iz Beograda, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Turističkom organizacijom grada Zrenjanina, organizuje povodom Svetskog dana vode, konferenciju pod nazivom „Dani nautike u Zrenjaninu“, 22. i 23.marta od 18 do 20.30 časova.

 

Tih dana biće prezentovani promotivni filmovi o najlepšim vodnim kanalima sveta i srednjeg Podunavlja, propraćeni eminentnim predavačima i komentatorima. U okviru konferencije će se održati okrugli sto na temu „Nautika u Zrenjaninu“, dana 23. marta od 11 časova. Svi zainteresovani posetioci će moći, od 20 do 23.marta, da pogledaju posternu izložbu „Kontinentalni vodni putevi sveta“od 12 do 20 časova.

Konferencija se organizuje sa ciljem da se javnosti ukaže na značaj vodnih resursa i podstakne razvoj nautičkog turizma i turizma uopšte u priobalju. Cilj je da se javnost upozna sa najvećim poduhvatima u datoj oblasti, kao i sa dosadašnjim višegodišnjim zalaganjem grada Zrenjanina da uspostavi plovnost na Begeju između Zrenjanina i Temišvara (Rumunija), i na taj način podstakne razvoj nautičkog turizma u Srbiji.

Dana 22.marta od 17 časova, neposredno pred početak konferencije, biće prikazan kratak film o najlepšim podvodnim delovima sveta. Festival kratkog podvodnog filma „Nečujno 4“ pokazuje kako svet pod vodom funkcioniše otvarajući neke nove vidike.

Kompletan događaj biće upriličen u prostoru restorana stare pivnice u Zrenjaninu, ul. Vojvode Bojovića 2, (na obali reke Begej).