Botoš- U Banatskom selu Botoš u petak, 17. marta, održana je „Plavo – bela noć“  FK Omladinca.  Ovaj klub iz Botoša ima tradiciju dugu više od osam decenija i jesenji je prvak A lige FSG Zrenjanin, kao i  jedan od favorita za plasman u Područnu ligu.

 

Domaćin proslave Branisal Lazić na svečanom skupu u hotelu u Botošu, ugostio je brojne zvanice među kojima su bili, sportski radnici, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev i  gradski većnik za sport i omladinu Aleksandar Jevđić.

Specijalni gosti bili su  nekadašnji asovi ugašenog Proletera Miloš Vidović, Predrag Luburić, Zoran Srdić, Jovo Simanić i Dragan Jović kao i dugogodišnji prijatelji kluba Čeko Dačević i Dragan Stojanović.

Odigrano je više utakmica u malom fudbalu u lepoj sportskoj dvorani koja nosi ime najboljeg rvača dvadesetog veka, legendarnog Rusa Aleksandra Kareljina. Snage su odmerili veterani Omladinca i ekipa Direkcije grada Zrenjanina, a na kraju su na teren izašli seniori Omladinca i „FK Zadrugar“ iz Lazareva.

 

 

 

-Zahvaljujem se svim gostima koji su došli da uveličaju naše slavlje. Na ovaj način tradicionalno obeležavamo start sezone i prisećamo se uspomena vezanih za naš klub, inače pozvali smo 25 klubova iz banatske ravnice  kao i specijalne goste -istakao je predsednik FK „Omladinac“ Branisalv Lazić.

 

 

 

 

 

-Prošle godine sam u Botoš došao kao trener prvog tima i atmosfera je fantastična. FK „Omladinac“ Botoš ima 25 kadeta i 24 pionira, to je perspektiva ovog sela i ovog kluba. Mi smo trenutno na prvoj poziciji, trudićemo se i dati sve od sebe da uđemo u Područnu ligu- rekao je trener FK „Omladinac“ Zoran Srdić.

 

Predsednik FK „Omladinac“ Branisalv Lazić dodelio je Čedomiru Janjiću dres sa potpisom Nikole Jokića iz Denvera, ali je u njegovo ime poklon primio zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Prikladne nagrade dobili su i zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Lazić je dodelio plaketu Otaljević Jovanu i Mihajlović Bojanu za veliki doprinos radu i razvoju kluba i fudbalskog sporta u Botošu, kao  i zahvalnice brojnim pojedincima  i kolektivima za iskazanu pažnju, pomoć, prijateljstvo, sveopšte razumevanje u razvoju i negovanju tradicije kluba.

 

 

 

 

Za prijatnu atmosferu pobrinuo se Rade Jorović, a veče je upotpunjeno bogatom tombolom na kojoj su se delili dresevi sa potpisima Stanislava Karasija i Milutina Šoškića.