Zrenjanin- U subotu, 4. marta sa početkom u 11 časova u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ biće održana druga radionica iz ciklusa „Od kartona cela vasiona“ koju vodi glumac-lutkar, Jovan Caran.
Radionice pravljenja trodimenzionalnih knjiga i raznih čudesnih svetova od kartona i papira namenjene su deci i roditeljima, bakama, dekama, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, sa onovnom idejom timskog rada dece i starijih.

Na prvoj, odlično posećenoj radionici, Jovan Caran predstavio je osnove u izradi papirnih 3D modela i neiscrpne mogućnosti kreiranja od materijala koji su nam kod kuće nadohvat ruke. Kao rezultat uspešno savladanih osnova, učesnici  napravili prve knjige-iskakalice, dvorac i kućicu.
  
Druga radionica prilika je da se najpre obnove stečena znanja, što ostavlja mogućnost da se uključe i kreativci koji nisu bili na prvom susretu, a Jovan Caran pripremio je još zanimljivije nove modele za predstojeće druženje.
 
Zbog velikog interesovavnja, druga radionica biće održana u velikoj sali biblioteke.
Prijavljivanje učesnika nije neophodno, a Biblioteka i knjižara Birooprema, prijatelj radionica, obezbedile su sav potreban materijal. Ulaz je slobodan.