Zrenjanin- U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u petak, 10. marta od 17 časova biće održana tribina Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), u okviru Kampanje „I ja se borim!“.

Na tribini koju će voditi voditi predstavnik NURDOR-a biće najpre predstavljeno udruženje, emitovan edukativni crtani film „Petar i zmaj“, uz završnu diskusiju sa ciljem informisanja i buđenja filantropskih vrednosti i empatije kod građana.

Verujemo da je briga o zdravlju naših mladih misija svih nas, kao i podrška obolelim mališanima.
Biblioteka i Grad Zrenjanin, organizovanjem tribine, pridružuju se i na ovaj način kampanji „I ja se borim“, koju smo simbolično započeli 15. februara, na Svetski dan dece obolele od raka, a trajaće cele godine. Briga i podrška neposredne okoline, ali i celokupnog društva, uz poboljšanje uslova lečenja i života, ključni su za povećanje izlečivosti malignih oboljenja kod dece.

 

Informacije o NURDOR-u:

NURDOR su osnovali roditelji, lekari, medicinsko osoblje i volonteri, decembra 2003. godine. Od tada se, kao neprofitna, nestranačka, nevladina organizacija, svakodnevno brine o deci i njihovim porodicama sa teritorije cele
zemlje, suočenim sa najnemilosrdnijom bolešću današnjice – rakom.

Tokom četrnaest godina rada, NURDOR je pokrenuo brojne projekte, otvorio pet Roditeljskih kuća za smeštaj malih pacijenata, organizovao deset rehabilitacionih kampova i kroz različite vidove podrške i pomoći, učinio veliku promenu u životima mnogih obolelih mališana i njihovih porodica.

Nažalost, gotovo svakoga dana se jednom detetu u Srbiji dijagnostikuje rak. Kada se dete razboli, svet se preko noći dramatično menja za njega, ali i za njegovu čitavu porodicu.

Na ovaj način, Grad Zrenjanin se priključuje mreži podrške mališanima obolelim od raka, njihovim porodicama, NURDOR-u i kroz organizovanje ovakvih tribina koje će biti održane u Ustanovama kulture i srednjim školama u celoj zemlji.

Budite informisani, pružite poršku svojim dolaskom. 

Pokažimo, kako smo to učinili i 15. februara obeležavajući Svetski dan dece obolele od raka, koliko nam je stalo.