Zrenjanin- Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić otvoriće školsku sportsku salu u Ečki narednog ponedeljka, 27. marta, potvrđeno je danas iz kabineta ministra.

Izgradnja sale u Ečki počela je 2014. godine, da bi, zbog određenih izmena u projektu, bila usporena, ali su tokom prethodne godine radovi intenzivirani i dovršeni. Ovaj objekat, površine oko 1200 kvadratnih metara i sa tribinama za oko 200 gledalaca, predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih sportskih objekata na teritoriji Grada Zrenjanina, posle gradskih sportskih dvorana. Osim što će ga svakodnevno koristiti oko 300 učenika osnovne škole “Dr Aleksandar Sabovljev”, služiće svim meštanima Ečke i obližnjeg Stajićeva, a biće od velikog značaja i u trenažnom procesu mnogih ekipa koje budu koristile hotelski smeštaj „Kaštela”.

  

To je četvrti školski sportski objekat koji Grad Zrenjanin uspeva da dovrši u kratkom vremenskom periodu, nakon sala u Aradcu, Botošu i Mihajlovu. Tom zamahu na polju izgradnje i obnove sportske infrastrukture treba svakako dodati i rekonstrukciju hale sportova “Medison”, predstoji i konačan završetak “Kristalne dvorane”, izgradnja atletske staze na gradskom stadionu, a u planu su i neki drugi projekti, koji će učvrstiti naš grad među vodeće sredine u Srbiji po broju i kvalitetu objekata sportske infrastrukture.
Izvor: Grad Zrenjanin