Reklama

MINISTAR POSETIO ZRENJANIN

MINISTAR POSETIO ZRENJANIN

Zrenjanin- Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan  Vuksanović danas je posetio Zrenjanin. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, održao je sastanak sa ministrom posle kojeg su obišli zgradu Zavoda za zaštitu  spomenika kulture, Narodno Pozorište i Narodni muzej  gde se ministar upoznao sa radom ovih ustanova.  

 

 

 

– Grad Zrenjanin može da očekuje dalji nastavak veoma uspešne saradnje i podršku iz Ministarstva kulture i informisanja. Zrenjanin je, prošle godine, na našem konkursu „Gradovi u fokusu“  dobio 24 miliona iz našeg ministarstva na osnovu dobrih projekata. Posetili smo zgradu Zavoda za zaštitu spomenika kulture, koji je takođe u poslednje tri godine dobio sumu od preko 20 miliona za rekonstrukciju objekta. Zadovoljni smo saradnjom sa lokalnom samoupravom i sa zrenjaninskim ustanovama kulture. Zrenjanin je grad sa bogatom kulturnom tradicijom i vrlo značajnim ustanovama i mi ćemo nastaviti da ih pomažemo i kroz infrastrukturu i investicije  u granicama naših mogućnosti– rekao  je ministar Vladan Vukosavljević.

U ovoj godini za projekte “Gradovi u fokusu”  ministarstvo će izdvojiti oko 150 miliona dinara i pozivam sve  lokalne samouprave da konkurišu sa kvalitetnim projektima- dodao je Vuksanović.

Gradonačelnik Janjić iskazao je zadovoljstvo što je sa sa ministrom dogovoren nastavak uspešne saradnje.

 

– Informisali smo ministra šta sve radimo u Zrenjaninu i kakve smo projekte uradili u prethodnom periodu. Iskoristio sam priliku i da se pohvalim koliko Grad Zrenjanin izdvaja u budžetu za funkcionisanje ustanova kulture i uopšte za kulturu u našem gradu i  da je to nekih 8,43 procenta ukupnog budžeta, što mislim  da malo koji grad u Srbiji i šire može da se pohvali. Za 2017. godinu spremili smo nekoliko kvalitetnih projekata sa kojim ćemo konkurisati – rekao je gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Marketing

Vremenska prognoza

loader-image
Zrenjanin, RS
16:34, 25.04.2024.
temperature icon 14°C
oblačno
Humidity 44 %
Pressure 1008 mb
Wind 11 Km/h
Wind Gust Vetar: 10 Km/h
Sunrise Izlazak sunca: 05:35
Sunset Zalazak sunca: 19:36