Zrenjanin- Kulturni centar Zrenjanin od 30. marta počinje sa emitovanjem najnovijih filmskih hit ostvarenja u prostoru bivšeg bioskopa Cinema. Filmske projekcije će se odvijati od četvrtka do nedelje uz mogućnost vanrednih termina, a cena ulaznice će biti 250 dinara.

Tim povodom danas je održana konferencija na kojoj je direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković najavio da je Kulturni centar Zrenjanin dobio ovaj prostor na korišćenje od grada Zrenjanina i istakao da programske aktivnosti što se tiču filma, tribina kongresa, kao i drugih manifestacija značajnih za grad Zrenjaniin, Kulturni centar seli u nov prostor bivšeg bioskopa Cinema.

-Nadam se da će ovaj prostor obogatiti kulturni sadržaj Kulturnog centra i grada Zrenjanina i nadam se da ćemo imati dobru posećenost- rekao je Marinković. 

Programski direktor Vlada Đurić objasnio je značaj proširenja programskih aktivnosti  Kulturnog centra Zrenjanina.

-Naš grad je svojevremeno imao sedam bioskopa i  svih sedam su radili vrlo dobro. Pojavom  novih tehnologija, društvenom krizom kroz koju smo prošli, grad je spao na jedan bioskop. Kulturni centar je u kontinuitetu prikazivao filmove, ali smo mi u poslednjih 10 godina radili isključivo umetničke filmove- rekao je Đurić.