Zrenjanin- Baletski studio „Stejdž“ , udruženje „Budimo ljudi“, Predškolska ustanova i Kulturni centar Zrenjanina danas su uručili humanitarnu pomoć Pedijatrijskom odeljenju  zrenjaninske bolnice „Đorđe Joanović“.

Sav prihod od ulaznica dečje baletske predstave „Krcko Oraščić“, koja je održana 13. i 14. februara u Kulturnom centru, upotrebljen je za kupovinu neophodne opreme za Dečju službu zrenjaninske bolnice „Đorđe Joanović“ u vrednosti oko 180 000 dinara. Kupljeni su: 2 štampača, 3 stola za previjanje beba, 5 stolica za pregled i 10 noćnih ormarića.

Ovim povodom  pedjatriju su posetili  direktor KCZR Goran Marinković sa Vladimirom Đurićem, koji je programski direktor te ustanove, zatim Marko Zarubica iz Udruženja „Budimo ljudi“, deca iz Baletskog studia „Stejdž“, kao i doktor Vladimir Arbutina.

-Zadovoljstvo i radost koju delimo kada se uspšeno završi ovakva humanitarna akcija je velika. Akcija je rezultat dugogodišnje saradnje Baletskog studia „Stejdž“, udruženja „Budimo ljudi“, Predškolske ustanove i Kulturnog centara, ali najzaslužnija su deca koja su ovo  sprovela svojim umećem, talentom i zalaganjem održala čas humanosti, solidarsnosti i ljudskosti. Pokazali su nam da nekada male stvari poput poslate poruke ili kupljene karte nekome može spasiti život. Ovakve akcije nas uče da treba pomagati ljudima, da treba deliti i davati, jer samo čovek koji pomaže drugima je dobar čovek- istakao je Marko Zarubica.

 

 

-Zahvaljujem se Baletskom studiju „Stejdž“, udruženju „Budimo ljudi“, Predškolskoj ustanovi i Kulturnom centaru na ovako značajnoj donaciji koja će omogućiti brže, bolje, efikasnije i kvalitetnije lečenje naših najmlađih pacijenata. Podsetio bih da je u toku akcija prikupljanja sredstava za obnovu pedijatrijskog odeljenja, te molim sve koji su u mogućnosti da pomognu, jer i najmanji doprinos zaista mnogo znači- istakao je pomoćnik direktora za medicinske poslove, obrazovanje i naučno istraživački rad, Dr. Vladimir Arbutinov.

– Kao i svake godine tradicionalno Kulturni centar kao društveno odgovorna ustanova sa svojim partnerima organizuje koncerte i donira dečjem odeljenju potrebna sredstva. Nastavićemo  i dalje da organizujemo koncerte kako bi pomogli dečjem odeljenu- rekao je direktor KCZR, Goran Marinković.