Ženska teniska reprezentacija Srbije – foto: Teniski savez Srbije

Zrenjanin će, za nešto manje od mesec dana, biti organizator i domaćin još jednog značajnog međunarodnog sportskog događaja i po prvi put ugostiti tenisku reprezentaciju Srbije – u „Kristalnoj dvorani“ 22. i 23. aprila biće odigran meč FED kupa između ženskih teniskih selekcija Srbije i Australije.

Ta vest danas je potvrđena sa najviših instanci domaće i međunarodne teniske federacije, te Gradu Zrenjaninu predstoje pripreme za taj meč, koji će se igrati na tvrdoj podlozi. U pitanju je meč plej-ofa za popunu Svetske grupe B FED kupa za 2018. godinu, a do ove faze takmičenja naše teniserke su stigle nakon nedavnog trijumfa na turniru evropske grupe Evro-afričke zone, odigranom u Estoniji.

Pred navijačima u rodnom gradu nastupiće i Dejana Radanović, trenutno 346. igračica sveta, koja je debitovala u reprezentaciji Srbije u Estoniji. Prve teniske korake Radanovićeva, koja sada živi u Novom Sadu, načinila je u Zrenjaninu, na terenima TK “Galeb”. Ona će se, uz Ninu Stojanović, Ivanu Jorović i Jovanu Jakšić, predvođene selektorkom Tatjanom Ječmenicom, suprotstaviti Australijankama u borbi za mesto među najboljim svetskim teniskim reprezentacijama.