Zrenjanin- Kancelarija za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima Grada Zrenjanina danas je obeležila prvu godinu postojanja u prisustvu poslanika Elvire Kovač i Mirka Krlića, predstvanika CESID-a, načelnice Srednjebanatskog upravnog okruga Snežane Vučurević, članova lokalne samouprave koji su pomogli rad ove Kancelarije u proteklom periodu, kao i sugrađana koji su se obraćali Kancelariji za pomoć.

Kancelarija je prošle godine otvorena kao deo projekta „Ljudi na prvom mestu“, koji su partnerski realizovali organizacije CESID i NDI, a finansira ga američka agencija za međunarodni razvoj USAID uz podršku Grada Zrenjanina koji  je jedan od 12 gradova u Republici Srbiji u kojima je otvorena ovakva kancelarija.
Narodna poslanica Elvira Kovač istakla je veliko zadovoljstvo da je Kancelarija za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima Grada Zrenjanina  u proteklom periodu jedna od najuspešnih  Kancelarija.
– Zahvalila bih se i građanima, koji su nam obraćanjem ukazivali poverenje, a mi obećavamo da ćemo se truditi da ih motivišemo da nam iznose svoje probleme, da nas potraže. Pohvaljujem i asistentkinju Danijelu Jankov Šogorov, koja je bila izuzetno angažovana i izlazila u susret građanima i kada mi nismo bili prisutni- istakla je Elvira Kovač.
– Svakako najveća zasluga za otvaranje ove kancelarije ima narodna poslanica Elvira Kovač, moja uloga bila je da pomognem da ona dobro funkcioniše i da je ostavimo u amanet Stanislavi Janošević kao najmlađoj poslanici – rekao je narodni poslanik Mirko Krlić.
 
Predstavnik CESID-a Nenad  Klačar istakao je da je ova kancelarija jedna od najaktivnijih u Srbiji, da je u proteklih godinu dana primila veliki broj građana i da je uspela da reši veliki broj veoma važnih i značajnih problema te je stoga kancelarija na najbolji način opravdala svoje postojanje.
-Osnovni cilj kancelarije je bio da se osnaži komunikacija između građana i poslanika i drugi cilj da se ukoliko se građani jave sa nekim konkretnim problemima koji su iz domena narodnih poslanika da im oni pomognu u rešavanju- rekao je Klačar.