Predsednik Udruženja „Srpskih Ratnih Veterana“ Zrenjanina Željko Vujković

Zrenjanin- Zrenjaninski odbor „SRPSKIH  RATNIH VETERANA“ u praksi pokazuje kako bi trebalo da se rešavaju svakodnevni problemi veterana na lokalnom nivou.

Zrenjaninski odbor izborio se za povlastice ratnim veteranima iz ratova od 1990 do 1999. godine. za:

-povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina
-povlašćeno parkiranje motornih vozila
-oslobađanje plaćanja administrativnih taksi

 

Ne čekajući da nam drugi iz Novog Sada i Beograda, pogotovo ne nadležno ministarsvo, rešava probleme od životnog značaja, svojom upornošću i predanom aktivnošću u borbi za prava i položaj veterana, Zrenjaninski odbor izborio se za povlastice ratnim veteranima iz ratova od 1990 do 1999. godine – istakao je  Željko Vujković predsednik udruženja „Srpskih Ratnih Veterana“, i podsetio da je odluka potvrđena na sednici skupštine grada Zrenjanina i da se primenjuje.

Delovanje našeg odbora u Zrenjaninu se time ne završava. Nastavljamo borbu za ispunjavanje svih ciljeva, koji za sada nisu ostvareni
-ostvarivanje na dodelu socijalnih stanova
-odobravanje na usluge vodovoda i kanalaizacije
-subvencija na plaćanje daljinskog grjanja
-usluge čistoće i zelenila
-komunalne takse
-subvencija za plaćanje struje od 20 %
Vujković je ubeđen da će odbor uspeti da realizuje sve postavljene ciljeve. On je izrazio zahvalnost gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću i svim odbornicima koji su glasali za odluku o povlasticama za veterane.
Vujković poziva sve ratne vetrane sa teritorije grada Zrenjanina da se jave udruženju „Srpskih Ratnih Veterana“ Zrenjanina, kako bi ostvarili pravo na subvencije, a veterani iz 1999 godine pravo na razliku ratnih dnevnica.
MESNA ZAJEDNICA PERLEZ, ul.Kralja Aleksandra I Karađorđevića br.5.
ili na sledeće telefone 064-1683879 li 060-3814 139 ili 0233813 640 od 08 do 15 časova, svakoga radnog dana.