Zrenjanin- Gala večera Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR biće održana u četvrtak, 22. novembra u svečanoj sali hotela „Vojvodina“ sa početkom u 19 časova.

Prikupljena sredstva namenjena su za otvaranje nove Roditeljske kuće u Beogradu za decu koja se leče van mesta prebivališta, a želja organizatora je i da se kroz brigu o unapređenju kvaliteta života dece koja se leče od malignih bolesti, promovišu humanost i Ijubav.

Zainteresovana pravna i fizička lica informacije mogu dobiti, kao i izvršiti prijavu i rezervaciju za Gala veče, na fejsbuk stranici, putem mejla nurdorzrenjanin@gmail.com ili putem telefona: 063/553-501.  Minimalan iznos kojim sebi obezbeđujete učešće na večeri je 5,000 dinara.

Udruženje Nurdor pruža podršku bolesnim mališanima na mnogo načina – opremanjem i otvaranjem onkoloških odeljenja i sterilnih soba, obezbeđivanjem psihološke podrške deci i njihovim porodicama, edukacijom medicinskog osoblja.

Neka na temeljima naše humanosti počiva njihova sigurnost.

NURDOR je udruženje koje čine roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje. Uz pružanje kontunuirane praktične i psiho-socijalne podrške deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, obezbeđuje najsavremenije uslove lečenja na hemato-onkološkim odeljenjima, permanentnu edukaciju medicinskog osoblja i nastoji da informiše javnost o prirodi bolesti i načinima na koji se najranjivijoj populaciji, deci, može pomoći tokom dugotrajnog i iscrpljujućeg procesa lečenja. NURDOR je jedino udruženje u našoj zemlji i okruženju koje je samo iz donacija uspelo da sagradi bolnicu po najvišim evropskim standardima: pedijatrijsko hemato-onkološko odeljenje u Nišu.