Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, od kojih dve sa povređenim licima i pet sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, a dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 376.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, nepropisne radnje vozilom – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – dve, nepropisnog mimoilaženja – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom i nedržanja potrebnog odstojanja – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 17 učesnika u saobraćaju i izdato je 110 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 7 vozača, od toga 4 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga 2 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da ovaj period karakteriše pojava magle, kiše i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju, a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.