Zrenjanin- U subotu, 4. marta, u osnovnoj školi „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina održano je opštinsko takmičenje u programiranju prema propozicijama Društva matematičara Srbije. Na takmičenju su učestvovali učenici petog, šestog i sedmog razreda dok osmaci ove godine nisu iskazali želju, verovatno zbog zauzetosti pripremama za predstojeće maturske ispite.
Iako broj takmičara nije velik u odnosu na druge predmete, postignuti su odlični rezultati koji idu u prilog tvrdnji da je opština Zrenjanin budući centar IT industrije u kom će i ovi mladi programeri nesumnjivo naći svoje mesto.
 
U kategoriji 5. razreda, prvo mesto osvojio je Miroslav Dević iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina.
U kategoriji 6. razreda, prvo mesto osvojio je Matija Stanišić iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina.
U kategoriji 7. razreda, prvo mesto podelili su Nađa Markov iz OŠ „Svetozar Marković Toza“ iz Elemira i Vuk Vujčin iz OŠ „Đura Jakšić“ iz Zrenjanina, drugo mesto zauzeo je Đorđe Krstić iz OŠ „Đura Jakšić“ iz Zrenjanina a treće Aleksa Grubački iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ takođe iz Zrenjanina.
 
Takmičenje je bilo odlična prilika za susret i razmenu iskustava mentora učenika a prisustvovao je i predstavnik Školske uprave Zrenjanin koji je imao i funkciju predsednika komisije za bodovanje.
 
Sledeći nivo ovog takmičenja je prvenstvo na nivou celog Srednjobanatskog okruga, koje će takođe biti održano u OŠ „Dositej Obradović“ 2. aprila 2017. godine.