Reklama

AMBASADOR ŠVEDSKE POSETIO ZRENJANIN

AMBASADOR ŠVEDSKE POSETIO ZRENJANIN

Zrenjanin- Ambasador Kraljevine Švedske Jana Lundina danas je posetio Zrenjanin, a u Plavom salonu Gradske kuće ugostio ga je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima.

 

 

Zrenjanin je jedan u nizu gradova koje obilazim, želim da se upoznam sa problemima, izazovima, ali  i očekivanjima kako bismo mogli sarađivati. Pružićemo podršku švedskim preduzećima koja su aktivna u Srbiji, a koja imaju mogućnost da rade i u Zrenjaninu.

IKEA može da bude značajna stvar za Srbiju i što se tiče kontakata između Švedske i Srbije. „IKEA „već kupuje određene delove za nameštaj od jednog dobavljača u Srbiji, i mislim da će postepeno širiti tu mrežu saradnje sa srpskim proizvođačima. Posle “IKEE” često dolaze i druga švedska preduzeća koja su komplementarna sa njom i vole da posluju u istoj zemlji. Meni je lično drago što “IKEA” otvara robnu kuću u Beogradu u avgustu ove godine, jer sam bio prisutan ovde još 1991. godine, kada je rat sprečio dolazak kompanije. Sada je ona ovde i to je dobar znak i za Srbiju i za srpsko-švedske ekonomske odnose- rekao je ambasador Švedske  Jana Lundin i  na kraju razgovora naglasio mogućnost saradnje sa zrenjaninskom pivarom.

  

 

Gradonačelnik Zrenjanina je izrazio zadovoljstvo što je danas ugostio ambasadora iz visoko razvijene zemlje, kao što je Švedska.

-Iskoristio sam priliku da prezentujem ambasadoru zašto je Zrenjanin jedan od najboljih gradova u  Srbiji i regionu za investicije. Siguran sam da ćemo u tom pravcu i nastaviti saradnju sa ambasadom Švedske. Interes nam je da prezentujemo  sve naše prednosti švedskim privrednicima, a cilj nam je da privučemo investitore, kao i da otvaramo nova radna mesta – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Nakon prijema ambasador je sa gradonačelnikom posetio Narodni muzej i Narodno pozorište „Toša Jovanović“.

 

U zrenjaninskoj Slobodnoj zoni posluje švedska kompanija “LK Armatur”, a grad Zrenjanin ostvario je i saradnju sa gradom Jevle, u oblasti upravljanja komunalnim otpadom i izradi projekta za regionalnu deponiju. Tokom sastanka u Gradskoj kući bilo je reči i o toj saradnji, a ambasador Lundin osvrnuo se i na predstojeći početak rada jedne od najvećih kompanija iz Švedske, “IKEA”, u Srbiji. Ta velika investicija, objasnio je, doprineće širenju privredne saradnje između dve zemlje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Marketing

Facebook

ZR Klik

objavljeno pre 10 sati 21 minuta

➡️Najpovoljniji otkup sekundarnih sirovina
➡️Mogućnost dolaska na kućnu adresu

ZR Klik

objavljeno pre 11 sati 35 minuta

ZR Klik

objavljeno pre 11 sati 59 minuta

ZR Klik

objavljeno pre 16 sati 20 minuta

ZR Klik

objavljeno pre 17 sati 13 minuta