Reklama

AMBASADOR ŠVEDSKE POSETIO ZRENJANIN

AMBASADOR ŠVEDSKE POSETIO ZRENJANIN

Zrenjanin- Ambasador Kraljevine Švedske Jana Lundina danas je posetio Zrenjanin, a u Plavom salonu Gradske kuće ugostio ga je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima.

 

 

Zrenjanin je jedan u nizu gradova koje obilazim, želim da se upoznam sa problemima, izazovima, ali  i očekivanjima kako bismo mogli sarađivati. Pružićemo podršku švedskim preduzećima koja su aktivna u Srbiji, a koja imaju mogućnost da rade i u Zrenjaninu.

IKEA može da bude značajna stvar za Srbiju i što se tiče kontakata između Švedske i Srbije. „IKEA „već kupuje određene delove za nameštaj od jednog dobavljača u Srbiji, i mislim da će postepeno širiti tu mrežu saradnje sa srpskim proizvođačima. Posle “IKEE” često dolaze i druga švedska preduzeća koja su komplementarna sa njom i vole da posluju u istoj zemlji. Meni je lično drago što “IKEA” otvara robnu kuću u Beogradu u avgustu ove godine, jer sam bio prisutan ovde još 1991. godine, kada je rat sprečio dolazak kompanije. Sada je ona ovde i to je dobar znak i za Srbiju i za srpsko-švedske ekonomske odnose- rekao je ambasador Švedske  Jana Lundin i  na kraju razgovora naglasio mogućnost saradnje sa zrenjaninskom pivarom.

  

 

Gradonačelnik Zrenjanina je izrazio zadovoljstvo što je danas ugostio ambasadora iz visoko razvijene zemlje, kao što je Švedska.

-Iskoristio sam priliku da prezentujem ambasadoru zašto je Zrenjanin jedan od najboljih gradova u  Srbiji i regionu za investicije. Siguran sam da ćemo u tom pravcu i nastaviti saradnju sa ambasadom Švedske. Interes nam je da prezentujemo  sve naše prednosti švedskim privrednicima, a cilj nam je da privučemo investitore, kao i da otvaramo nova radna mesta – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Nakon prijema ambasador je sa gradonačelnikom posetio Narodni muzej i Narodno pozorište „Toša Jovanović“.

 

U zrenjaninskoj Slobodnoj zoni posluje švedska kompanija “LK Armatur”, a grad Zrenjanin ostvario je i saradnju sa gradom Jevle, u oblasti upravljanja komunalnim otpadom i izradi projekta za regionalnu deponiju. Tokom sastanka u Gradskoj kući bilo je reči i o toj saradnji, a ambasador Lundin osvrnuo se i na predstojeći početak rada jedne od najvećih kompanija iz Švedske, “IKEA”, u Srbiji. Ta velika investicija, objasnio je, doprineće širenju privredne saradnje između dve zemlje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Marketing

Vremenska prognoza

loader-image
Zrenjanin, RS
20:25, 23.04.2024.
temperature icon 10°C
slaba kiša
Humidity 94 %
Pressure 1007 mb
Wind 6 Km/h
Wind Gust Vetar: 18 Km/h
Sunrise Izlazak sunca: 05:38
Sunset Zalazak sunca: 19:34