Zrenjanin- Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin organizuje u školskoj 2016/2017. godini „Ekološki kviz“ na temu „Prljavo ili čisto nije isto“ za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Zrenjanina i svih naseljenih mesta.

 

 

Ispred svake škole nastupaće ekipa od 4 člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Najbolje učenike očekuje „Eko kviza“ JKP „Čistoća i zelenilo“ obezbedilo je vredne nagrade.

  

Cilj „Eko-kviza“ je da podizanje  nivoa svesti osnovaca o značaju očuvanja životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji, a želja nam je da svi zajedno uradimo nešto korisno i edukativno za naše najmlađe sugrađane – rekao je direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Goran Fijat.

 

-Zrenjaninsko Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“, ove godine prvi put učestvuje u „Eko kvizu“ na temu „Prljavo ili čisto nije isto“, za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Zrenjanina. Ovaj kviz mi već nekoliko godina organizujujemo  i svake godine je sve masovniji. Pozitivne strane ovog vida edukacije prepoznali su pored Zrenjanina i mnogi gradovi širom Srbije. Plan je da se po završetku opštinskog takmičenja organizuje republičko takmičenje koje će se održati u Beogradu- rekao  je Goran Vasić, Služba za ekološku edukaciju i informisanje beogradskog JKP.

 

 

-Izuzetna mi je čast što je u našem gradu organizovan  „Eko kviz“ i što je JKP „Čistoća i zelenilo“ prepoznalo potrebu da deca uzrasta između 11 i 15 godinaučestvuju u njemu, samim tim podižu svest o zaštiti životne sredine. Uz pomoć skupštine Grada Zrenjanina i JKP „Čistoća i zelenilo“ zalagaću se da ova manifestacijaiz godine u godinu ima što više učesnika i da svi učenici i sve škole na području grad Zrenjanina budu učesnici kviza i da svi učenici prođu kroz ovakav vid edukacije- rekla je gradski večnik, Sanja Žurž Nedeljkov.