Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, u saradnji sa JKP “Gradska čistoća” iz Beograda, organizuje u školskoj 2016/2017 godini „Eko-kviz“ na temu „Prljavo ili čisto nije isto“, za učenike od petog do osmog razreda. Kviz je edukativnog karaktera i vrlo je značajan za naše najmlađe sugrađane.

Mi, kao preduzeće mnogo toga smo do sada uradili i dalje radimo na tome da naša životna sredina bude što čistija  ali ne možemo sami, moramo zajedno sa sugrađanima, da se borimo za zdraviju životnu sredinu. Svi moramo biti svesni koliko je važno da negujemo prirodu i čuvamo je, jer će na taj način u čistom i zdravom gradu biti zdraviji život svih njegovih građana  i zbog toga je jako bitno da se naši najmlađi sugrađani informišu o pravilnom odlaganju otpada, reciklaži, ekologiji i svemu onom što je bitno da bi očuvali životnu sredinu,  rekao je Goran Fijat.

U znak zahvalnosti što je prepoznao dobrobit  projekta-“Eko kviza”, podržao ga  i omogućio da i JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin bude jedan od partnera na istom, gradonačelnik grada Beograda Siniša Mali, Fijatu je, na završnoj ceremoniji u Beogradu, uručio zahvalnicu sa željom da se projekat nastavi i u školskoj 2017/2018 godini, a takođe zahvalio se i gradu Zrenjaninu na podršci.  Svi imamo zajednički cilj, a to je da živimo u zdravijem, čistijem, uređenijem i modernijem gradu.