Zrenjanin- Kompanija „DAD Draxlermaier Group“ donirala je danas Predškolskoj ustanovi Zrenjanin aparat za proveravanje i praćenje deformiteta kičme, poremećaja u držanju tela i opsega pokretljivosti kičme i vrata, kao i prateću opremu za sprovođenje korektivnih vežbi (lopte, jež lopte, klikere, hula hop, plastične palice, daske i tube za plivanje) kod dece predškolskog uzrasta.

Celokupan projekat ima za cilj da poboljša kvalitet života u lokalnoj zajednici kroz rad na promociji zdravih stilova života, što omogućava dostupnost preventivne korektivne vežbe za decu.

 

Planirano je merenje posturalnog statusa sve dece pripremno predškolskog uzrasta na teritoriji  grada Zrenjanina, u prvoj godini projekta njih 600 kako bi se nakon dobijenih rezultata krenulo u realizaciju plana korektivnih vežbi.

 

U cilju sistematskog rešavanja ovog problema planirano je  uključivanje i edukacija roditelja koji predstavljaju nezaobilazan faktor u radu na jačanju i unapređenju zdravlja kod dece.

-Smatramo da je ovaj projekat veoma dobar. U svaremeno doba, kada deca više vremena provode u zatvorenom prostoru uz televizor ili kompjuter,  a sve manje igrajući se, sve je više slučajeva deformiteta kičme kod najmlađih. Oprema koju smo donirali Predškolskoj ustanovi daje mogućnost ranog dijagnostikovanja problema, sprovođenja korektivnih vežbi, edukacije roditelja i svakako skretanja pažnje javnosti na ovaj problem. DRAXLEMAIER Group je uvek tu da podrži dobre dugoročne projekte koji su od opšte koristi za zajednicu  i od kojih najveću korist imaju naši najmlađi sugrađani- rekao je generalni direktor Draxelmaier Group Srbija, Michael Wagner.

 

 

 

-Zahvaljujem se društevno odgovornoj kopaniji Draxelmaier Group što je prepoznala da našoj dečici treba pomoć u vidu donacije, kupovine aparata za proveravanje i praćenje deformiteta kičmenog stuba. Zajedno sa dečijim dispanzerom i sportskim lekarom učinićemo sve kako bi otklonili sve eventualne deformitete. Predškolska ustanova Zrenjanin u svom planu i programu  ima obuku plivanja, tako da će nam rekviziti koje je kompanija donirala olakšati samu obuku, a samim tim deca će brže i bolje naučiti da plivaju što nam je i cilj- rekao je direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović.

 

-Draxelmaier Group  pored toga što je najveći poslodavac u gradu pokazuje i da je društveno odgovorna kompanija i ovim putem se zahvaljujem direktoru i menadžmentu što vode računa o našoj deci i što su  prepoznali vrednost ovog projekta koji je inicirao Sportski savez Grada Zrenjanina i Predškolska ustanova – istakao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.