Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas opštinu Žitište, gde je sa predsednikom Opštine Mitrom Vučurevićem i članovima Sportskog saveza razgovarao o nastavku strateškog ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu. Basti je tom prilikom uručena plaketa za doprinos resornog sekretarijata razvoju sporta na teritoriji opštine Žitište.

Nakon sastanka sekretar je obišao OFK „Begej“ u Žitištu, gde su sa ukupno 3,5 miliona dinara zajedničkog ulaganja sa pokrajinskog i opštinskog nivoa obnovljene svlačionice.

„Do sada je u opštini Žitište uglavnom ulagano u sportsku infrastrukturu za fudbalske klubove. S tim ulaganjem ćemo nastaviti, jer iz ove sredine potiče mnogo dobrih fudbalera“, kazao je Basta.

Resorni sekretar je istakao i to da je jedan od prioriteta unapređenje školske sportske infrastrukture.

„Opština Žitište je jedna od onih koje dosta ulažu u sport, i u njoj imamo odličnog partnera za nastavak saradnje u realizaciji projekata koji će obezbediti još bolje uslove za bavljenje sportom u ovom delu Banata“, naveo je Basta.

Predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević naglasio je da je u proteklih nekoliko godina dosta ulagano u sportsku infrastrukturu u toj opštini. Kao jedno od najznačajnijih ulaganja izdvojio je izgradnju sportske hale u Banatskom Karađorđevu, zatim izgradnju i obnovu otvorenih sportskih terena u naseljenim mestima, te rekonstrukciju objekata na fudbalskim stadionima.

„Sve ove projekte na zavidnom nivou je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu“, rekao je Vučurević i naveo da je Pokrajina samo u sportsku halu u Banatskom Karađorđevu uložila oko 60 miliona dinara.

Vučurević je dodao da je interesovanje za bavljenje sportom u toj opštini veliko, te da će lokalna samouprava nastaviti da podražava razvoj školskog sporta u osnovnim školama i klubovima, kao i organizovanje seniorskih sportskih takmičenja.

Basta i Vučurević obišli su i trim-staze u parku u Banatskom Dvoru i stadion FK „Jedinstvo“ u Banatskom Karađorđevu.