MINISTARSTVO PRIVREDE IZDVOJILO 140 MILIONA DINARA ZA GRADOVE I OPŠTINE – MEĐU NJIMA SU ZRENJANIN I ŽITIŠTE

Ministarstvo privrede je odlučilo da sa 139,9 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava koje žele da unaprede infrastrukturu, da ulažu u industrijske i poslovne zone, inkubatore i klastere, da obnavljaju braunfild lokacije, kao i da razvijaju saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.

 

U saopštenju Ministarstva navodi se da je odluka doneta nakon sprovedenog javnog poziva, te da se podrška za pripremu projektno-tehničke dokumentacije realizuje u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2017.

U zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave sufinansiraju se u određenom procentu ukupni troškovi izrade dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da sami plate preostalu vrednost.

Sufinansiranje je odobreno za 10 gradova i 30 opština, a među njima je i Zrenjanin. 

Među opstinama su Lazarevac, Alibunar, Babušnica, Bajina Bašta, Bojnik, Boljevac, Vladičin Han, Žabalj, Žabari, Žitište, Knjaževac, Kosjerić, Kuršumlija, Lebane, Lučani, Ljig, Medveđa, Merošina, Odžaci, Prijepolje, Prokuplje, Raška, Svilajnac, Svrljig, Surdulica, Sjenica, Sokobanja, Temerin, Titel, Trgovište i Čoka.

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap