Zrenjanin- Otvoreno je novo gradilište u industrijskoj zoni “Jugoistok – Ečka”, gde je zemljane radove za svoj budući proizvodni pogon počelo da izvodi zrenjaninsko preduzeće “Metalpromet sistem”. To preduzeće bavi se proizvodnjom plastične ambalaže i u industrijskoj zoni raspolaže parcelom nešto većom od 6300 kvadratnih metara.

 

 

Pet gradilišta stambenih objekata kolektivnog stanovanja aktivno je na isto toliko lokacija u Zrenjaninu, a zgrade se podižu na Bagljašu i ulicama Koče Kolarova, Jug-Bogdana, Trg Dositeja Obradovića i Vojvode Bojovića.

Gradilište je ovih dana otvoreno u Ulici Koče Kolarova 20, gde zrenjaninski investitor “Bio-elektrik” Dragana Božjaka podiže stambeno-poslovni kompleks sa 32 stana, raspoređenih u dve pojedinačne lamele. Objekti će biti spratnosti P+3, osim stambenih jedinica imaće i 2 poslovna lokala i 16 garaža, a investitor će, što je novina u ovdašnjoj stanogradnji, u okviru kompleksa podići i park sa dečjim igralištem, na ukupnoj površini od 560 kvadratnih metara. Rok za završetak gradnje je septembar 2018. godine.

U Ulici vojvode Bojovića 45 investitor Ivan Subotički iz Beograda gradi stambeni objekat spratnosti P+3, nazvan “Vila Begej”. Objekat se nalazi u “slepom” delu pomenute ulice, u blizini Begeja, a građevinski radovi stigli su do trećeg sprata. Završetak radova planiran je do kraja ove godine.

 

  

“Maksimović-Gradnja” iz Zrenjanina, nakon završetka spoljnih građevinskih radova na stambeno-poslovnom objektu “A” u Ulici Jug Bogdana 4, na istoj lokaciji intenzivno gradi i objekat “B”, koji će biti isključivo stambeni. Taj objekat, spratnosti Su+VP+2+Pk, imaće 19 stambenih jedinica, površine 35-100 kvadratnih metara i 10 garaža u suterenu objekta.
  

Podsećamo, gradnju prvog stambenog objekta kolektivnog stanovanja na Bagljašu nakon niza godina, u Ulici dr Tihomira Ostojića, investira novosadsko preduzeće “Home Interpoint”. Stambeni kompleks “36” nazvan je po kućnom broju lokacije, a radovi na atraktivnom objektu spratnosti P+4+Ps su u punom jeku, sudeći po broju radnika i aktivnostima na gradilištu.

Radovi su u toku i na Trgu Dositeja Obradovića, gde je gradnja stambeno-poslovnog objekta „Centar-jug“ stigla do petog sprata. Radnici preduzeća “GIK Intergradnja Banat grup” nastavljaju s izgradnjom tog objekta spratnosti Po+P+6, započetom još 2008. godine, a potom prekidanom u nekoliko navrata.

 

Izvor:zrenjanin.rs