Zrenjanin- Grad Zrenjanin, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj „Banat“ i Regionalna privredna komora Zrenjanin u Multumedijalnoj sali Gradske kuće održali su prezentaciju programa podrške Razvojne agencije Srbije (RAS) namenjenu malim i srednjim preduzećima.

Na prezentaciji su govorili pomoćnica gradonačelnika Željka Milošević, Radomir Topalov i Dejan Nenadović iz Sektora za razvoj privrede u RCR-u „Banat“.

Kroz aktuelne programe u 2017. godini biće dodeljena bespovratna sredstava kroz sufinansiranje aktivnosti i to: do 70% za početnike, do 50% za postojeće firme i do 60% za organizacije i institucije.

Programi su namenjeni za započinjanje poslovanja, unapređenje konkurentnosti, unapređenje ekonomskog razvoja, inovacije, nastup na stranim tržištima i promociju izvoza.

Predstavljeno je 8 programskih paketa :

1. Program podrške početnicima za započinjanje posla/start up

2.Podrška razvoju konkurentnosti

3.Program podrške projektima za unapređenje ekonomskog razvoja

4.Program podrške za inovativnim mmspp

5.Program podrške izvoznicima

6.Program promocije izvoza

7.Program podrške za unapređenje poslovanja- mentoring

8. Podrška za otvaranje novih radnih mesta

 

-Cilj današnje prezentacije je da se poveća broj učešća privrednika iz Zrenjanina, odnosno sa teritorije Banata u svim predstavljenim programskim paketima-rekao je Radomir Topalov, iz Sektora za razvoj privrede u RCR-u „Banat“

 

Sloganom “Kreiraj život“, šalje se poruka preduzetnicima da su oni ključni donosioci odluka u svom životu i da donošenjem pravovremenih odluka mogu da kreiraju život po svojoj meri.
Za sve detaljnije informacije koje se tiču ove kampanje i pojedinačnih programa, možete se obratiti Regionalnom centru za društveno-ekonomski razvoj “Banat” na broj telefona: 023/510-567 ili na e-mail: privreda@rcrbanat.rs