Zrenjanin- U Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“ danas je svečano obeležen Dan studenata, 4. april, a studenti su već po tradiciji priredili bogat program.

Odigrana je revijalna utakmica između Studenskog doma“Mihajlo Predić dr Miša“ i Garnizona Zrenjanina, a održana je i modna revija Ružice Popov i Nevene Igić.

Proslavi su prisustvovati načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Željka Milošević, dekanka Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” Dragica Radosav sa saradnicima, Vukosava Đapić Atanacković generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanin, direktorica Osnovne i Srednje škole „9.maj“ Snežana Oluški Vlačić i drugi.

 

–   Tradicijonalno u Studentskom domu “Mihajlo Predić dr Miša” organizujemo svečanost povodom Dana studenata, studenti su glavni organizatori, a mi smo tu bili samo da pomognemo –  rekla je  upravnica Studentskog doma „Mihajlo Predić dr Miša“ Tanja Dulović.

 

 

Ove  godine uradili smo rekonstukciju teretane i ovog leta  ćemo okrečiti unutrašnje prostorije. Studenti imaju Tv salu, dve čitaonice, sportsku terenu, kao i prelepo dvorušte – dodala je  Dulović.

 

 

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istakao je da Grad Zrenjanin pruža punu podršku studentima u skladu sa nadležnostima i mogućnostima i da će ta podrška u narednom periodu biti veća.

 

 

 

-Populacija mladih, posebno studenata je ono što je najvrednije što mi imamo, oni su pokretači napredka našeg grada- rekao je Salapura.

 

-Zrenjaninu fali još jedan ili dva fakulteta kako bi mogao da zadrži ove mlade ljude u svom gradu- rekao je Pramčevski Velibor, student 4. godine fakulteta „Mihajlo Pupin“ i istakao jedan od dugogodišnjih problema studenata, a to je nedostatak studenske menze.

 

-Prednost studiranja u Zrenjaninu je baš mala sredina, jer su svi složni, a i prisniji je odnos, a mana je nedostatak besplatnih kulturnih sadržaja, studentskih organizacija, sve ono što studenti u većim gradovima imaju- rekao je Mirko Mijajlović, predsednik studentskog parlamenta tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“. On je istakao veliki problem pristupa osobama sa invaliditetom većem broju učionicama na fakultetu.

  

 

Pogledajte foto galeriju modne revije i dodele priznanja studentima:

[gmedia id=114]