Zrenjanin- Humanitarni turnir  u košarci „Zrenjanin U16 Basketball Cup 2017“ za  dečake do 16 godina, ove godine održaće se od 7. do 9. aprila u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. Na ovogodišnjem turniru pored domaćih ekipa Proletera, Petrovgrada, Partizana i Vizure učestvovaće i ekipe: Lokomotiva Kuban (Rusija), Maccabi (Izrael), Esudiantes (Španija), kao  i reprezentacija Crne Gore.
Tim povodom u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare  na kojoj je pored članova Organizacionog odbora Turnira i sponzora u ime grada Zrenjanina govorio i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura apelovao je na sugrađane da se odazovu u što većem broju tokom sva tri dana trajanja humanitarnog turnira i daju svoj dobrovoljni prilog za pomoć u funkcijonisanju NURDOR-a.

-Grad Zrenjanin ima dugu tradiciju organizovanja velikih sportskih manifestacija ne samo u košarci, pre izvesnog vremena imali smo vaterpolo reprezentacije, uskoro ćemo imati tenisku reprezentaciju. „Zrenjanin U16 Basketball Cup 2017“  je jedan kvalitetan košarkaški turnir za mlađe uzrasne kategorije i ove godine učestvuju dve zrenjaninske košarkaške ekipe, kao i ekipe evropskog i i svetskog kalibra. Ovakav turnir nam svakako znači za podizanje i promociju košarke u Zrenjaninu-rekao je  Simo Salapura.

-Ovo je jedan od najboljih turnira u Evropi koji se već trći put održava u Zrenjaninu. U uzrastu do 16 godina već možemo videti talente, kao što smo mogli da vidimo i predhodnih godina koji već danas igraju Evro ligu- istakao je košarkaš Proletera Stefan Atanacković.
 Svake godine turnir je humanitarnog karaktera i ulaznice su na bazi dobrotvornog priloga. Sav prihod će biti uplaćen udruženju NURDOR koji pomaže deci oboleloj od raka.
Ovaj sportski događaj dobar je primer i inkluzije, s obzirom da od prvog turnira đaci Osnovne i Srednje škole „9. maj“  igraju revijalnu utakmicu sa odabranom ekipm  gostujućih košarkaša.
-Velika nam je čast što učestvujemo na ovakvom turniru . Mi nećemo pokazati pokazati veliku umešnost na parketu, niti ćemo napuniti koš, ali ćemo u svakom slučaju biti simpatični, šarmantni i delićemo osmehe i sreću istakla je direktorica OSŠ “9. maj”,  Snežana Oluški Vlačić.
Kompanija Gomex kao društveno odgovorna kompanija i ove godine je podržala  turnir.
Raspored utkamica: