Zrenjanin- Zamenik gradonačelnika Saša Santovac otvorio je danas u hali Medison  21. Sajam zapošljavanja koji organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Zrenjanin. Na sajmu zapošljavanja 33 kompanije ponudile su 551 slobodno radno mesto.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac  podsetio je da  je Grad Zrenjanin potpisao ugovor sa Nacionalnom službom za zapošljavanje  kojim aktivno podržavaju mere zapošljavanja.

– Ono što je veoma značajno na ovom 21. sajmu zapošljavanja je da 33 poslodavaca traže 551 radnika, to je najveći broj radnika u proteklom vremenskom periodu koji su tražili poslodavci. Na prethodnim sajmovima broj zaposlenih radnika prelazio je 80 posto, što jasno ukazuje da će danas zahvaljujući ovom sajmu određeni broj zrenjaninaca imati priliku da se zaposli. Ovo je samo jedan od programa za zapošljavanje, već nakon Prvomajskih praznika očekuje nas raspisivanje konkursa kako stručne prakse tako i za javne radove i za tu namenu predviđeno je 9 miliona dinara- rekao je  Saša Santovac.

 

– Na 21. Sajmu zapošljavanja traže se profili u svim sektorima stručne spreme, najviše potrebe je za radnicima u proizvodnji, trgovcima i za građevinskim radnicima. Ono što bih posebno istakla je da na ovom sajmu posle 10 godina imamo više od 300 slobodnih radnih mesta- istakla je direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Mijatović.

 

 

Kako će vam sajam zapošljavanja pomoći?

  • Biće Vam omogućen direktan kontakt sa većim brojem poslodavaca koji imaju potrebu za zapošljavanjem kadrova Vaše struke.
  • Tokom razgovora sa poslodavcima, imaćete priliku da se predstavite, iznesete svoje profesionalne karakteristike, ostavite utisak, uđete u uži izbor kandidata ili na licu mesta dogovorite uslove zapošljavanja.
  • Bićete u mogućnosti da na istom mestu i u isto vreme lično predate prijavu za zaposlenje i radnu biografiju (CV) za veći broj slobodnih poslova prema vlastitom izboru.
  • Imaćete priliku da saznate važne podatke o firmi u kojoj konkurišete, uslovima rada, zaradi koju možete očekivati, mogućnostima za napredovanje.